פיצוץ משרד העבודה בירושלים

ביום שני, 4 באוגוסט 1947, ניגש יהושע גורודנציק ("אלימלך") לחברת ההובלה "עתיד" וביקש לקבל חבילה שהגיעה מתל-אביב. בעזרת הפתק שהיה בידו, אותרה החבילה ונמסרה לבעליה. גורודנציק, ששימש אותה עת מחסנאי תחת פיקודו של יהושע גולדשמיד ("גל"), מיהר עם החבילה לאחד החדרים של הארגון, שם נפתח הארגז והוצא מתוכו מטען שהוכן בבית-המלאכה של הארגון בתל-אביב. המטען הוטמן בתוך ארגז מתכת מיוחד שהיה מיועד לאחסון תיקים משרדיים, כפי שהיה נהוג במשרדי הממשלה. במטען היו שני מגנוני הפעלה; האחד פעל לפי זמן, והשני היה אמור להפעיל את המטען כתוצאה מטיפול של חבלני המשטרה. אולם הפעם הוכנס חידוש בהשוואה למטענים הקודמים שהיו בשימוש האצ"ל; בעבר נהגו לחבר פין לקרקעית המטען, כך שבעת הרמתו - הוא התפוצץ. כך קרה למטען שהוטמן במזוודה שגרמה להתפוצצות בתחנת-הרכבת בירושלים בשעה שחבלן המשטרה ניסה להרימה (ראה לעיל). הפעם חובר הפין לדופן המטען, שהוצמד לקיר, כך שברגע שחבלן המשטרה ינסה למשוך את הארגז ממקומו, יגרום הדבר להתפוצצות, כפי שאומנם קרה.
למחרת, ה-5 באוגוסט 1947, הגיע גורודנציק לרחוב הנביאים במונית שמספרה 222, נהוגה בידי נעים (בעל המכונית ונהגו נעים, שיתפו פעולה עם אצ"ל). בפינת הרחוב, מסר את ארגז התיקים לידי שני בחורים, שהמשיכו את דרכם לעבר משרד העבודה. ובשעה 03:2 אחר-הצהריים נכנסו השניים לתוך המשרד, אשר ברחוב הנביאים מול רחוב ישעיהו. אותה עת יצאו רוב הפקידים את המשרד להפסקת הצהריים. חלבי, הפקיד הראשי של המשרד, ראה את התיבה, אולם הדבר לא עורר אצלו כל חשד מיוחד, כי חשב שהיא מכילה צורכי משרד שונים. כשיצא מחדרו, הותקף על-ידי שני צעירים מזוינים באקדחים, אשר דרשו ממנו לחזור לחדרו. חלבי, ועוד שני פקידים שנמצאו אותה בעת במשרד, נצטוו להרים את ידיהם ולעמוד כשפניהם אל הקיר. האלמונים הודיעו להם כי לבניין הוכנסה פצצה, אשר תתפוצץ כעבור 02 דקות. עוד נאמר לפקידים המבוהלים, כי כעבור חמש דקות יוכלו להוריד את ידיהם ולעזוב את הבניין. לאחר שהמתקיפים עזבו את המקום, הפעיל חלבי את פעמון האזעקה שבחדרו והורה לכל הפקידים לעזוב מיד את הבניין. לאחר-מכן יצא החוצה, עצר ברחוב מכונית משוריינת שעברה במקום וסיפר ליושביה כי בבניין הוטמנה פצצה. שלושה שוטרים בריטיים נכנסו לבניין וניסו לנטרל את הפצצה, שהיתה צמודה לקיר החדר. מתוך ניסיון של ההתקפה על תחנת הרכבת, נמנעו מלהרים את המטען. הם חיברו אל הארגז חבל ארוך במטרה להוציאו אל מחוץ לבניין, אולם בשעה שמשכו בחבל, אירעה התפוצצות אדירה, שהרסה את מרכזו של הבניין בן שלוש הקומות. מן ההתפוצצות נהרגו שלושת השוטרים.
בניין משרד העבודה נקנה ב-1880 על-ידי ממשלת גרמניה, אשר שיכנה בו את הקונסוליה הגרמנית. לאחר עליית היטלר לשלטון הותקף הבניין על-ידי אנשי "ברית הבריונים" והדגל הגרמני שהתנוסס מעל התורן הוצת והוחלף בדגל הלאומי. עם פרוץ מלחמת-העולם השנייה הוחרם הבניין על-ידי הבריטים, אשר שיכנו בו את משרד העבודה.