חפש ערך
  אתר דעת ועדת היגוי צור קשר
כל הערכים
ערכים שהוכנסו לאחרונה
אישים
ארץ ישראל
בית מקדש
היסטוריה
הלכה
חינוך
חסידות
לשון עברית
מוסר
מועדים
מושגים
מנהגים
משנה, תלמוד ומדרש
משפחה
משפט עברי
ספרות
פילוסופיה וקבלה
ציונות
רפואה
שואה
תולדות ישראל
תנ"ך ופרשנות
תפילה
לדף ראשי

אברשטרק שמעון יחיאל

(טרנוב, גליציה 1894 - ירושלים אד"א 1981)

הרב אברשטרק (שינה את משפחתו מוינר לאברשטרק, מחשש שיגוייס לצבא האוסטרי במלחמת העולם הראשונה), הוסמך לרבנות על ידי הרב אברהם אבוש ריינהולד (בעל חידושי אבר"ח). הוא נסמך גם לדיינות על ידי הרב קלמן יוסף קורץ בשידלוב ועל ידי אחד מגדולי הדור, הרב מאיר אראק בשנת 1920. בשנת 1928 הוא החל לכהן כרב הקהילה החרדית בשתי הערים התאומות לודוויגסהאפן ומנהיים במערב גרמניה.

עם עליית הנאצים לשלטון, הבין הרב אברשטרק שאין זאת אפיזודה חולפת והחל לתכנן את עלייתו לא"י. בסיוע רבה הראשי של א"י, הראי"ה קוק זצ"ל, הוא ומשפחתו קבלו היתר עלייה וכך הגיע לירושלים בראשית תרצ"ה.

בשנת 1947 התמנה לרבה של שכונת בתי אורנשטיין בירושלים ולמו"ץ. כמו כן הוא שימש כרבו של בית הכנסת החסידי בשכונה ורב בית הכנסת של חסידי סדיגורה בשכונת זכרון משה. במשך שנים הוא שימש גם כממונה על טהרת המשפחה בירושלים מטעם הרבנות הראשית.

שימש גם כר"מ בישיבת "תורת חיים" שעקרה מהעיר העתיקה לעיר החדשה. היה חבר המערכת של האנציקלופדיה "אוצר הפוסקים"והיה חבר בנשיאות ועד "שארית הפלטה" לעזרת רבנים פליטי חרב השואה. לאחר פטירתו התפרסם חלק מחידושיו במדרש ובאגדה בשם "שם משמעון" (תשס"א)

מקור הערך: שם משמעון על התורה והמועדים.

יש לך מה להוסיף או להעיר? לחץ כאן