חפש ערך
  אתר דעת ועדת היגוי צור קשר
כל הערכים
ערכים שהוכנסו לאחרונה
אישים
ארץ ישראל
בית מקדש
היסטוריה
הלכה
חינוך
חסידות
לשון עברית
מוסר
מועדים
מושגים
מנהגים
משנה, תלמוד ומדרש
משפחה
משפט עברי
ספרות
פילוסופיה וקבלה
ציונות
רפואה
שואה
תולדות ישראל
תנ"ך ופרשנות
תפילה
לדף ראשי

אינדקס גליקמי

הגוף מפרק את רוב הפחמימות במזון שאנו אוכלים והופך אותם לסוכר גלוקוז. גלוקוז הוא מקור האנרגיה העיקרי של תאי הגוף. הגלוקוז יכול להגיע לזרם הדם בתוך זמן קצר, בינוני, או בתוך זמן ארוך יותר. המזון וסוג הפחמימות הם שקובעים באיזה קצב יגיע הגלוקוז לזרם הדם. האינדקס הגליקמי הוא דרך לקבוע את המהירות בה הגלוקוז מגיע לדם ואיך המזון משפיע על רמות הגלוקוז בדם. המזונות שיש להם אינדקס גליקמי גבוה מעלים את הגלוקוז בדם מהר יותר לעומת המזונות שיש להם אינדקס גליקמי נמוך.

ערכי אינדקס גליקמי (GI) של מזונות:
● ערך GI מעל ל 70 נחשב גבוה
● 56-69 הוא GI בינוני
● GI מתחת ל-55 נחשב נמוך.

להלן ערכי GI של מספר מזונות:
● מזונות בעלי GI גבוה (מעל 70): לחם לבן, לחם מחיטה מלאה, פיתה, תפוח-אדמה מבושל במים, קורנפלקס, מלון, אבטיח.
● מזונות בעלי GI בינוני (56-69): אורז לבן מסוגים שונים מבושל במים, תירס מבושל, בננה ועוד.
● מזונות בעלי ערך GI נמוך (מתחת ל 55): קטניות: שעועית אדומה, לבנה ושחורה, אפונה, חלב סויה. דגנים: שיבולת שועל מבושלת במים, דגני בוקר משיבולת שועל, ספגטי, אטריות לזניה, פסטה (שהרטבים שלהם עתירי שומן), לחם משיבולת שועל. שוקולד מריר (85%), מוצרי חלב: יוגורט מסוגים שונים, חלב מלא. פירות: אפרסק, תפוח, דובדבנים, תפוז.