חול המועד
הימים שבין היום הראשון ובין היום האחרון של חג הפסח ושל חג הסוכות נקראים "חול המועד", כי בימים אלה מקיימים מצוות שונות הקשורות בחג, עובדים בהם מעט, מטיילים, לומדים ונמצאים יחד עם המשפחה.
חודש
חודש בלוח היהודי הוא 29 או 30 יום. החודש מתחיל כאשר הירח "נולד" מחדש, והוא נראה דק מאוד בשמים.
שמות החדשים העבריים הם:
תשרי, מרחשוון, כסליו, טבת, שבט, אדר, ניסן, אייר, סיוון, תמוז, אב, אלול.
החודשים מקבילים בערך לחודשים בלוח הכללי:
אוקטובר נובמבר דצמבר ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר
חורבן הבית
"הבית" הוא בית המקדש. כשמדברים על חורבן הבית מתכוונים לחורבן בית המקדש. לפי המסורת נחרבו בית המקדש הראשון והשני ביום התשיעי של חודש אב. בגלל זה מצווה לצום בתשעה בחודש אב, ולהשתתף באבל וצער על חורבן בית המקדש.
חזן
החזן הוא האיש הקורא את התפילות בבית הכנסת לפני ציבור המתפללים. חלק מן התפילות הוא אומר בקול עם מנגינה. החזן עומד באמצע בית הכנסת או במקום המיוחד לו ליד ארון הקודש.
חלה
החלה היא לחם טעים, שנוהגים לאכול בשבתות ובחגים. את החלה עושים מקמח לבן, והצורה שלה יפה ומיוחדת.
חמץ
כאשר מערבבים מים בקמח, מקבלים בצק. אם משאירים את הבצק כמה זמן, הוא תופח, ונעשה גדול יותר. בדרך כלל גם מוסיפים שמרים, ואז הבצק תופח מהר יותר והוא גבוה יותר. הבצק התופח הוא חמץ. בפסח אין אוכלים בצק שהחמיץ. מערבבים את הקמח עם המים, ומיד שמים בתנור. כך מקבלים מצות (ראה ערך "מצה").
חנוכה
חנוכה הוא חג שחוגגים בחודש כסלו במשך 8 ימים. את חג החנוכה חוגגים כדי לזכור את הניצחון של היהודים על היוונים וגם כדי לזכור הנס עם פך השמן שמצאו היהודים בבית המקדש. היהודים כבשו את בית המקדש, ורצו להדליק את המנורה. אבל במקדש לא היה שמן טהור, והם מצאו רק פך קטן, שהיה בו שמן בכמות המספיקה ליום אחד. והנה קרה נס, והשמן הזה הספיק לשמונה ימים.
חרוסת
חרוסת היא אחד המאכלים שאוכלים בליל הסדר, בלילה הראשון של חג הפסח. את החרוסת עושים מאגוזים, מפירות ומיין. החרוסת נראית כמו טיט, כמו החומר שבני ישראל השתמשו בו במצרים כדי לבנות בתים למלך פרעה. את החרוסת אוכלים זכר לעבודה הקשה שעבדו בני ישראל במצרים.