חפש ערך
  אתר דעת ועדת היגוי צור קשר
כל הערכים
ערכים שהוכנסו לאחרונה
אישים
ארץ ישראל
בית מקדש
היסטוריה
הלכה
חינוך
חסידות
לשון עברית
מוסר
מועדים
מושגים
מנהגים
משנה, תלמוד ומדרש
משפחה
משפט עברי
ספרות
פילוסופיה וקבלה
ציונות
רפואה
שואה
תולדות ישראל
תנ"ך ופרשנות
תפילה
לדף ראשי

גיור - הסבר המושג

הפיכת לא יהודי ליהודי.

כאשר לא-יהודי מחליט להיות חלק מן העם היהודי, הוא מתגייר. הגיור נעשה כאשר הוא מקבל על עצמו את החובות של העם היהודי, והופך להיות יהודי בטקס מיוחד. בית דין מטפל בענייני הגיור.


הערות לערך:
שם המעיר: גיור
הערה: הגדרה שנתתם אינה מדויקת ומצמצמת את משמעות המילה.
גיור בעברית כוונתו: הצטרפות או חיבור לקולקטיב.
בהקשר לעם היהודי - הרי פירושו חיבור לעם ישראל (לקולקטיב)
אין מילה אחרת בעברית בעלת משמעות אחרת אלא גיור, שימו לב כולם מודים שהצטרפות לקולקטיב היהנ גיור ונחלקו בדרכי החיבור ובאמצעים על כן ישנם מסלולים שונים
גיור אורטודוכסי, גיור רפורמי, גיור סוציולוגי, גיור חילוני, גיור אמצעי תוכנה (בעולם המחשבים) ובעברית נכנס גם גיור מוצרי אכילה של חברות מחו"ל, המעוניינות שמוצרים מחו"ל יחדרו לשוק הישראלי, על כן הם "מגיירים" מוצר.


מקור ההערה: ידע אישי


שם המעיר: ד"ר יוספה רחמן
הערה: בדברים כ"ג מופיע מונח המקביל לגיור: "לבוא בקהל ה' (בפסוק ד למשל: "לֹא-יָבֹא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי בִּקְהַל ה'). השכל הישר מחייב להניח שכדי לבוא בקהל צריך שייעשה מעשה שמקבל את תוקפו וברכתו מראשי הקהל.ההוכחה לכך שמלכתחילה אי אפשר להיכנס לעם ישראל בלי כל בחינה ובדיקה הוא הסיפור על הדרך שבה בחר עבד הבית של אברהם את רבקה אמנו (בראשית כד). מדובר כאן בתקופה שעם ישראל כעם עדיין לא היה קיים, והעבד בוחר את רבקה ליצחק על פי הקריטריון של החסד והרחמים (העבד רצה שהנערה שיפגוש תיענה לבקשתו ותשקה אותו, וחוץ מזה תציע לו ביוזמתה להשקות גם את עשרת הגמלים). לשון אחרת: הקריטריון לכניסה לביתו של אבי האומה, אברהם אבינו, היה לא רק החסד והרחמים אלא ההוכחה שיש למיועדת מקוריות בחסד ורחמים. אמנם לא כל הבתים ייחודיים כביתו של אבי האומה, אולם הגיוני להניח שמעשה זה היה אור לדורות.לאלה שרצו ללכת בדרכו של אברהם.
מקור ההערה: ידע אישי


יש לך מה להוסיף או להעיר? לחץ כאן