בינת-ענת בת פרעה – מתייצבת לימין בנה המאומץ
לחץ כאן לתצוגת הדפסה

בינת-ענת בת פרעה – מתייצבת לימין בנה המאומץ

בינת-ענת בת פרעה – מתייצבת לימין בנה המאומץ

צוען. גילוי-דעת מפתיע בזכותו של משה פרסמה בינת-ענת, בתו האהובה של פרעה רעמסס (ומזה עשר שנים גם אשתו), משנודע לה דבר מעשהו של בנה המאומץ.

 

התרגשות רבה שררה אתמול בארמונה, לאחר פרסום ההודעות הרשמיות על רצח מאי ועל זיהוי הרוצח. עיתונאים רבים ביקשו להיכנס לתוך הארמון כדי להשיג פרטים על המתנקש ולהיפגש עם בינת-ענת, שאימצה אותו לבן, אולם השומרים עצרום ולא הניחו להם להיכנס פנימה. אבל בינת-ענת הפתיעה את כולם: היא יצאה אל המרפסת, ואמרה בקול תקיף באזני הנאספים:

"אני גאה על שבני משה נאמן לעמו ואינו סובל עוולה".

 

 

נתחבבה על העברים

סופרנו המיוחד מוסיף: בינת-ענת נתחבבה מאוד על בני ישראל עוד לפני שנודע דבר זהותו של משה, בנה המאומץ. לא היה זה בגדר סוד כי רק הודות להתערבותה ביטל רעמסס את גזירת טיבוע הילדים העבריים. כן ידוע כי רק בזכותה לא הוטלה חובת עבודת-הפרך גם על הנשים העבריות. בני ישראל שבגושן כיבדוה כל כך עד ששינו את שמה מבינת-ענת לבת-יה, שכן ענת הוא שם אלה כנענית ואילו בני ישראל קוראים לאלוהיהם בשם "יה". השם "בתיה בת פרעה" היה אפוא לנחמה בגושן המשועבדת.

 

בינת-ענת בת אסנת-נפרט ורעמסס

 

 

מדין תיתן מקלט

מדין. אם יגיע משה למדין יתקבל כאן כאורח: ובהתאם למסורת אבות מימי קדם, לא יוסגר לידי מבקשי נפשו. על כך הודיע רעואל, נשיא השבטים המדייניים מבני בניה של קטורה אשת אברהם.

 

אחר חצות

בשעות-הבוקר המוקדמות יצא משה מתחומי מצרים, לאחר שחצה את הגבול סמוך לאגם תימסה. מקורה של ידיעה זו, שעדיין לא אושרה באורח רשמי, הוא אחד הרצים שהגיע לרעמסס.

 

כידוע, בודקים אנשי משמרות הגבול כל יוצא מארץ מצרים בשבע בדיקות, מאחר שלאחרונה רב מספר הבורחים ממחנות העבדים. אולם משהגיע משה לנקודת הגבול לא עצר אותו איש מאחר שלבש מדי קצין מצרי; ולא עוד אלא שהכל הכירוהו כבנה המאומץ של בינת-ענת בת פרעה (ואשתו). הסברה המהלכת כאן היא כי משה יפנה לעבר מדין לבקש שם מקלט כפלט פוליטי, מאחר שהמדיינים הנם קרובי-גזע רחוקים לבית אברהם.