האי כפתור חוזר לאיתנו
לחץ כאן לתצוגת הדפסה

האי כפתור חוזר לאיתנו

ארמון חדש נבנה בקנוסוס - הומלך מלך חדש

- מאת כתבנו המיוחד -

האי כפתור חוזר לאיתנו

קנוסוס - לאט לאט מתחילה כפתור להתאושש מהמכה הכפולה שהוכתה על ידי ההתמרדויות שבעקבותיהן הושמדו שני הארמונות המפוארים שבקנוסוס ובפייסטוס.

 

אנשי האי הגדול אשר מדרום ליון, החליטו להתחיל מחדש: העלו על כס-המלכות מלך חדש, והוא בנה לעצמו ארמון גדול ומפואר משהיה הארמון שנשרף.

 

בתוך הארמון, שבחלקו מגיע לגובה של ארבע קומות, נמצאים חדרים לאין ספור, קשורים זה בזה על-ידי סבך של מסדרונות העושה את הארמון כולו למבוך - ענק שרק האדריכל עצמו יודע מוצא ממנו!

 

מכמה בחינות דומה הארמון החדש בקנוסוס לאותו ארמון מפואר ששימש  בית מגורים ומרכז מדיני למלכי מארי עד לפני כמאה שנה. כך, למשל, מוצאים אנו גם בקנוסוס חדרי אמבטיה, צינורות לצורכי ביוב ומי שופכין, תמונות מצוירות על גבי הקירות, ומספר מחסנים.

 

נראה שהתמונה בכפתור החלה להשתנות לטובה. אומנם המסחר עם מצרים משותק כמעט לחלוטין, ואין סיכויים לחדשו כל עוד מתנהלת המלחמה בין המצרים לבין ההיקסוסים. אולם מצד שני שומרת כפתור על קשריה המסחריים עם ארצות אחרות, כגון האי מלוס ויבשת יון.

 

את המקום הראשון בייצוא כפתור עדיין תופסת תעשיית כלי החרס הצבעוניים, שייצורם הגיע לשיאו - הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות - במאות השנה האחרונות.

 

ברם, בשטחים אחרים המצב הכלכלי ממשיך להיות קשה.

 

פגיעה רצינית למדי נפגעה  תעשיית האריגה בכפתור, בייחוד מאחר שנפסק ייבוא הפשתן ממצרים. גם תעשיות אחרות סבלו מהשפל ששרר באי זמן כה ממושך, ובכללן הפיסול, האומנות הציורית ועבודת המתכת. אומנויות אלה צמחו כולן במשך תקופת השלום והשלוה שנתנה לכפתור אלף שנות שפע, ושנסתיימה עם המרד נגד השושלת השלטת לפני כמה שנים.

 

ראוי לציין, כי שיטת הכתיבה החדשה (סימנים המסמלים הברות, במקום תמונות המסמלות מלים) נתהוותה גם היא במשך התקופה הזאת.